Miért a Waze?


Waze HIrdetésekMagyarországon a Waze navigációs app apról napra népszerűbb. Európában a magyarországi használat kiemelkedő helyen szerepel az aktív felhasználók rangsorában, maga mögött hagyva olyan nagyvárosokat, mint Berlin, Varsó vagy akár Róma.

A nem hivatalos budapesti statisztika szerint csak 2016-ról 2017-re megduplázódott az aktív felhasználók száma.

Fókuszált felhasználók

Más navigációs applikációkkal szemben a Waze-t azon felhasználók is aktívan használják, akik amúgy pontosan ismerik az éppen megteendő útvonalat. A felhasználók ugyanis közösségbe szerveződve egymásnak jelezhetnek a térképen útakadályokat (kátyú, úton vagy út mentén elakadt autó), forgalmas útszakaszokat és akár aktív mobil traffipaxokat, amely talán a legnépszerűbb része az applikációnak.

Szemben például egy hagyományos plakát hirdetéssel az út mentén, a Waze hirdetései mindig komoly fókuszt kapnak:

  • Haladás során a térképen megjelenő, kis méretű ún. pin-ek segítik a felhasználókat abban, hogy a közeli cégekre felhívják a figyelmet
  • Lámpánál vagy más forgalmi helyzetben, jellemzően várakozás során a beúszó képes hirdetéseket nagy arányban veszik észre a felhasználók. Sok esetben az ilyen forgalmi szituációkban komoly figyelmet kap a mobil kijelzője, az előttük várható torlódások, várható forgalmi akadályok áttekintése

Speciális célcsoport

A Waze felhasználókról két dolgot bizonyosan tudni lehet:

  • van autójuk
  • van okostelefonjuk – és vélhetően nem alsó kategóriás, azon ugyanis jellemzően nehézkesen használható a Waze app

Ezzel pedig ha nem is következik, hogy jó vagyoni helyzetű embereket érhetünk el, de egészen biztosan olyan felhasználókat, akik legalább a középosztályt képviselik.